Taxi na letiště Praha (PRG)
Ahoj,
chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s jakou taxislužbou na letiště Praha. Můj ranní let je kolem 7 hodin z Terminálu 1 (musím využít taxi, denní městská doprava funguje od ca. 5:30 s příjezdem přes 6 hodinou ranní).
Děkuji
Mıchal napsal(a):Na letiště Praha funguje i noční MHD, tak taxi není třeba.
Michale, od tebe jsem ani jiný komentář nečekal (nic ve zlém) 😀
Zalezi kde bydlis...
Jestli bydlis nekde na trase viz fot nevidim duvod mhd nebrat.
jestli nekde uplne mimo tak bych bral vyse zminovaneho bolta nebo ubera
Breathe napsal(a):[citace="Mıchal"]
Na letiště Praha funguje i noční MHD, tak taxi není třeba.
Michale, od tebe jsem ani jiný komentář nečekal (nic ve zlém) 😀
[/citace]Obecně nemám rád jízdu s někým cizím v autě, o kom nevím, jak řídí, a o taxikářích mám už mnohokrát potvrzené předsudky, byť ti u nás by aspoň mohli být připoutaní a nehrát si během jízdy s mobilem...
Ano, v noci to trvá déle. Ty trasy autobusu na letiště dělal nějaký diletant. Na druhou stranu je otázka, zda se kvůli tomu vyplatí dát 500-1000 Kč za taxi. Toť už na chuti každého soudruha...
Mıchal napsal(a):Na letiště Praha funguje i noční MHD, tak taxi není třeba.
Vtip je v tom, že pokud člověk nebydlí na trase nočního autobusu (to vymýšlel někdo, kdo nejezdí MHD), tak strávím minimálně 2 hodiny v nočním autobusu s přestupem (to nechci).
Díky všem za náměty, asi Uber nebo Bolt.
Já to naopak chápu, noční doprava není uzpůsobená primárně pro cesty na letiště, ale je potřeba skloubit více funkcí dohromady (takže obsluha co největší oblasti bydlení plus obsluha letiště). V noci se dá prodloužená cestovní doba akceptovat.
Já mám s dopravou na letiště v noci katastrofální zkušenost. Možná nyní, kdy je Uber oficiální letištní taxi, to bude fungovat lépe, ale loni v létě jsme potřebovali kolem 2 ráno cestovat na letiště. MHD jsme po dlouhém zvažování také vyloučili (hlavně kvůli skoro půlhodinovému čekání na přestupu v centru) s tím, že použijeme Uber. Takže jsme dali poptávku, poptávka potvrzená, auto přijede za 10 minut. 10 minut pryč, auto se ani nepřibližovalo, dalších 5 minut pryč, auto se přibližuje, dalších 5 minut pryč, jízda zrušena. Super. Nová poptávka, žádné další auto k dispozci... 5ti minutovky ubíhají... následně poptávka potvrzena, auto přijede za 10 minut... Čekáme jak volové, 10 minut pryč, jízdu opět řidič ruší... Tak nic, jdu lovit Bolt. Situace podobná, nicméně o něco optimističtější a po 15 minutách vítězoslavně přijíždí auto. Ještě podotýkám, že bydlíme v širším centru Prahy, žádná periferie, nic. Suma sumárum hodinu jsme zkejsli před barákem čekáním na odvoz a na letiště přijeli na poslední chvíli. Po téhle zkušenosti už tento typ odvozu NIKDY nevyužiju, a vždy půjdu na jistotu, a to na MHD.
Jakmile se přiletí po půlnoci, tak je to problém. Autobusy už nejezdí a taxikář vás na Prahu 6 neodveze, protože se mu to nevyplatí. V tomhle směru žádné zlepšení od nového provozovatele nečekám.
Díky moc za příspěvky.
Já jsem vyzkoušel Uber před ca. rokem. Auto přijelo včas, ale řidič (bez znalostí českého jazyka a evidentně cizinec) zabloudil a pak jel vedlejšími ulicemi, aby natáhl jízdu a cenu. Plus další 100 Kč za vjezd na parkoviště (tehdy Uber to neměl oficiálně a letiště vybíralo poplatek za opakovaný vjezd na parkoviště před terminálem).
Pak letiště oznámilo nového provozovatele - Uber. Tak proto jsem dal dotaz na fórum, jak to nyní vypadá.
V uberu ridic nejak cenu jizdou "vedlejsimi ulicemi" tak uplne nenatahne. Cenu znate predem a ta se pak strhava.
Platil jsem vyšší cenu než bylo předem v aplikaci. Po stížnosti na Uber ústředí mi vrátili ten rozdíl. Ale byl to opruz.
Cena dle Uberu ca. 400 Kč, cena dle AAA 600 Kč, Bolt nelze na webu ( pouze přes mobilní aplikaci).
Ještě teda doplním, že se to dá i denní dopravou při odletu v 7. Například ve 4:56 už jede metro z Muzea na Veleslavín a v 5:37 je příjezd na Terminál 1.
Ano, to je pravda. Otázkou je míra rizika, jak dlouho předem být na letišti (nyní doporučují 2 hodiny před odletem). Když všechno pojede a klapne, tak je to super. Ale když to neklapne... tak potom letadlo odletí beze mě.
Gigo15 napsal(a):Ano, to je pravda. Otázkou je míra rizika, jak dlouho předem být na letišti (nyní doporučují 2 hodiny před odletem). Když všechno pojede a klapne, tak je to super. Ale když to neklapne... tak potom letadlo odletí beze mě.
2 hodiny před odletem se doporucovalo vzdy. a vzdy platilo, ze je to zbytecnost - takový to "aby to i nejvetsi problémisti stihli".
Pokud máte online checkin a nebudete odbavovat zavazadla, staci vam byt na letisti a prijit na security 20 - 30 minut pred zavrenim gejtu (cca 1 hodinu pred odletem podle letaku)
Pokud musite na checkin, tak k tomu pripoctete 20 - 30 minut max.
Brzy ráno na checkinu asi nebude takový problém, ale při svém jediném letu s Ryanair s odbaveným kufrem jsem strávil ve frontě 50 minut, protože na T2 jsou 2 přepážky pro všechny lety společnosti. K tomu na security bylo naštěstí "volno", takže jen 25 minut čekání. Nástup končí 30 minut předem. Takže 2 hodiny předem mají něco do sebe.
Takže s check-in na přepážce na letišti s kufry do podpalubí (online check předem proveden) max. ca 60 minut před odletem?
Pak by to stačilo na ten první autobus na letiště.
Ne tak uplne :) Psal jsem , ze pokud mate kufr, tak hodina a půl bude ok. Pokud kufr nemate a mate online checkin, tak hodinka s prehledem.
Pokud mam vic zavazadel, beru vetsinou Liftago, clovek si muze vybrat vetsi auto, u Boltu a Uberu je prirazeno to, ktere se prihlasi (ale muzes to zrusit a zkusit znovu) a Fabie 3 lidi s kuframa pobere tezko
Sleva na prvni jizdu, kdyby byl zajem :)
Bolt ZJJYA
Liftago MILOS3487